Köpvillkor

Allmänna köpvillkor

1. Allmänt

 • Dessa allmänna villkor gäller mellan Limpex Konfektyr 556641–5849 och dig som gör en beställning från oss via www.limpex.se. Utförliga kontaktuppgifter och övrig information om Bolaget framgår på Webbplatsen. Villkoren gäller endast för företag som genomför beställningen och därmed köper en vara av oss via Webbplatsen.
 • Utöver Villkoren gäller även Bolagets [integritetspolicy (länka till /page/policy-och-cookies)]. I denna policy kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter när du handlar hos oss.
 • För att kunna handla hos Limpex Konfektyr krävs det är att ni är ett företag och har ett godkänt konto hos Limpex Konfektyr.
 • Vi kan när som helst ändra dessa Villkor, men de ändringar som du godkände vid tiden för ditt köp gäller alltid det köpet. Alla ändringar kommer att framgå av senast publicerad version av Villkoren på Webbplatsen. Ändringar träder ikraft från det att ni har accepterat Villkoren, det vill säga i samband genomförande av ett nytt köp. 

2. Avtal och beställning

 • För att kunna genomföra ett köp via Webbplatsen måste du acceptera Villkoren.
 • Efter mottagen beställning skickar Limpex Konfketyr så snart som möjligt en orderbekräftelse till dig via e-post som bekräftar beställningen. Avtal om köp ingås först när Bolaget skriftligen har bekräftat beställningen och du har fått orderbekräftelsen per e-post.
 • Vi förbehåller dig rätten att neka en beställning, exempelvis om du har angivit felaktiga uppgifter eller beställningen inte går att uppfylla på grund av slutförsäljning.
 • Kan inte Limpex konfektyr leverera enligt orderbekräftelse kommer du som kund att kontaktas inom några timmar.

3. Produktinformation m.m.

 • Vi reserverar oss för slutförsäljning av produkter samt eventuella bild- eller skrivfel på Webbplatsen, i annonser eller annat marknadsföringsmaterial samt produktbeskrivningar. Bolaget har rätt att korrigera sådana eventuella fel, ändra eller uppdatera informationen på Webbplatsen och att löpande genomföra produktändringar och förbättringar på Webbplatsen.
 • Bilder på Webbplatsen som visar produkter, i annonser och annat marknadsföringsmaterial ska uteslutande ses som illustrationer och inte någon specifikation över produktens egenskaper, funktioner, ursprung eller någon garanti. Bolaget ansvarar inte för information på Webbplatsen som kommer från en tredje part.
 • Innehållet på Webbplatsen är skyddat av upphovsrätt. Produktnamn och logotyper kan även vara skyddade av varumärkesrätt eller enligt marknadsrättslig lagstiftning. Detta innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om produkter, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan föregående skriftligt medgivande från Bolaget.

4. Priser och betalning

 • Vid beställning gäller de priser som vid tidpunkten för beställningen anges på Webbplatsen, om annat inte uttryckligen har avtalats eller om omständigheterna inte uppenbarligen föranleder annat. Samtliga priser är angivna i svenska kronor (SEK) exklusive moms. 12% moms på livsmedlet tillkommer i kassan. Priserna inkluderar inte heller eventuella betalnings- och fraktavgifter, som anges separat. Totalpris för beställningen visas innan du slutför beställningen och i orderbekräftelsen. Eventuella pallkostnader kan tillkomma vid beställning. Vänligen kontakta kundtjänst för mer information.
 • Bolaget strävar efter att Webbplatsen i största möjliga mån ska innehålla korrekt information. Vi reserverar oss dock för att Webbplatsen kan innehålla skrivfel och felaktiga priser och vi är inte bundna av priser som du insåg eller borde ha insett var felaktiga. Om ett felaktigt pris har angetts för en beställd produkt, kommer vi att meddela dig och invänta eventuellt godkännande av det korrigerade priset innan beställningen anses godkänd.
 • Du kan betala för ditt köp genom de betalningsalternativ som anges på Webbplatsen, faktura 30 dagar. Vi förbehåller oss rätten att ändra betalsätt om det som du valt av någon anledning inte fungerar vid tillfället för köpet. 

5. Kampanjer, rabattkoder och andra erbjudanden

 • Bolaget kan från tid till annan genomföra kampanjer, rabattkoder och andra erbjudanden för olika produkter (”Erbjudanden”). För produkter som omfattas av sådana Erbjudanden gäller det förmånliga priset eller de förmånliga villkoren under den begränsade period som finns angiven i samband med det aktuella Erbjudandet eller så långt lagret räcker. I övrigt gäller dessa Villkor.
 • Erbjudanden kan inte kombineras med andra rabatter om det inte uttryckligen anges annat. Vid avslutande eller återkallande av Erbjudandet, ska dessa Villkor gälla i dess helhet för de produkter som tidigare omfattades av Erbjudandet.

6. Övergiven kundvagn

 • Om du har lagt varor i kundvagnen utan att genomföra en beställning, kommer vi att skicka dig en kom-ihåg-lista per e-post över de produkter du har lagt i kundvagnen under förutsättning att du:
  • är kund och inte motsatt dig marknadsföring från oss, eller
  • du i annat fall har samtyckt till att motta marknadsföring från oss.
 • Du kan när som helst tacka nej till marknadsföring genom att klicka ”unsubscribe” i mejlet du får.
 • Du kan när som helst återskapa kundvagnen med alla produkter som du har lagt i kundvagnen. Om du inte vill återskapa kundvagnen behöver du inte vidta några åtgärder. Pris och tillgänglighet för produkterna är baserade på de priser och den tillgänglighet som gällde när du placerade produkterna i kundvagnen. Vi förbehåller oss därför rätten att ändra priserna i samband med olika Erbjudanden och för slutförsäljning.

7. Leverans

 • Kostnad för frakt tillkommer vid beställning om inget annat uttryckligen framgår i samband med din beställning. Mer information om leveransalternativ hittar du på Webbplatsen.
 • Leveranstid kan variera beroende på vilket alternativ du väljer. Den förväntade leveranstiden framgår av Webbplatsen och kommer att visas för dig under beställningsprocessen.
 • Om din beställning är försenad, kommer du att få ett meddelande om detta. Vanligen levereras produkterna veckan efter om du gjort beställning innan torsdag 13:00.

8. Ångerrätt & Reklamation

 • Limpex konfektyr tillämpar inte ångerrätt eller öppet köp, detta på grund av B2B-handel.
 • Bolaget tillämpar däremot rätten att reklamera produkter. Det är kundens uppgift att kontrollera emballaget vid mottagandet och höra av sig omgående om det finns något som behövs reklameras så att vi kan hantera ärendet snabbast möjligast.

9. Tillämplig lag och tvister

 • Om du har frågor rörande reklamationer eller andra frågor som rör din beställning är du välkommen att kontakta vår [kundtjänst (länka till /customer-service)].
 • Du som är konsument kan även vända dig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) via arn.se eller per post till Box 174, 101 23 Stockholm. Vid eventuell tvist följer Bolaget ARN:s rekommendationer. Som konsument har du även möjlighet att klaga via EU:s webbaserade plattform för tvistlösning som du når via https://ec.europa.eu/consumers/odr.
 • Tvist mellan företag avgörs av allmän domstol.

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas enligt svensk lag.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.